čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Při nočním požáru vznikla škoda za milion korun. Jedna osoba se nadýchala nebezpečných zplodin

Včera před půl jedenáctou začalo hořet několik palet s kartonovými obaly v průmyslovém objektu v Palackého ulici v Litovli. K místu vyrazily jednotky profesionálních stanic Litovel a Uničov za pomoci dobrovolných hasičů Senice na Hané a Tři Dvory.

Hasiči dostali plameny rychle pod kontrolu a okolní objekty včas protipožárně zajistili. Hasičům se v krátkosti podařilo nebezpečnému počínání plamenů a výraznému rozšíření požáru zabránit. Okolní objekty byly včas protipožárně zajištěny.

Hasiči postupně dohasili menší ohniska a doutnající místa bez plamenného hoření. „Jeden z pracovníků ostrahy se v počátečních minutách nadýchal nebezpečných zplodin hoření, skončil v péči posádky zdravotníků," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Škoda je podle policie odhadována na jeden milion korun, ale v průběhu šetření bude objektivizována. Po příčině požáru pátrá policie i hasiči. „Právní kvalifikace zatím nebyla stanovena, ta se bude odvíjet na základě provedeného šetření," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto HZSOL

Štítky požár, škoda, hasiči, Litovel, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.