středa 15. května 2024 Žofie

FOTO: V Bělkovicích-Lašťanech hasiči likvidovali požár v zásobníku sušičky pilin

V úterý 7. ledna krátce před sedmou hodinou ranní došlo k požáru v zásobníku sušičky pilin v Bělkovicích-Lašťanech na Olomoucku. Na místě zasahovaly čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů.

Poté, co se zastavila technologie na bubnovém velkoobjemovém zásobníku, zahořely piliny a hrozilo výrazné rozšíření požáru v celém areálu. Obsluha naštěstí včas přivolala pomoc prostřednictvím telefonického hovoru na linku tísňové pomoci HZS Olomoucké kraje. 

Operační středisko k místu vyslalo profesionální jednotku stanice Šternberk, a to posádky dvou výjezdových vozidel. K místu ihned také zamířila místní dobrovolná jednotka Bělkovice-Lašťany a také nedaleké Bohuňovice a Dolany. Hasiči po průzkumu velmi rychle lokalizovali zahoření uvnitř bubnového zásobníku, k rozšíření do dopravníkové cesty nedošlo. Pomocí termokamery průběžně situaci monitorovali.

Co stojí za příčinou technické závady s následným požárem, je aktuálně v šetření, bude nutné vyčkat příjezdu technika servisní společnosti. Výše škody prozatím nejsou vyčísleny, není zde předpoklad velkých hmotných škod. Celá situace se obešla bez zranění. Jednotky se zhruba po hodinovém zásahu postupně navracely zpět na své základny," uvedl tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje | Zdroj www.hzscr.cz

Štítky požár, hasiči, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.