čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Od dnešního rána platí v Olomouckém kraji výstraha před silným větrem

Český hydrometeorologický ústav vydal varovaní před zvýšeným nebezpečím silného větru. Výstraha platí od úterních 6:00 do 21:00 stejného dne.

Podle informací ČHMÚ bude na většině území České republiky vát silný vítr. Výstraha platí už od včerejšího odpoledne, kdy foukalo spíše na severu, postupně se však vítr dostane i do Olomouckého kraje. ČTK uvádí, se včera odpoledne při přechodu studené fronty zesílí západní až severozápadní vítr v nárazech až na 70 km/h, na horách až na 110 km/h, a to zejména v severní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině. V úterý bude po většinu dne vát silný západní až severozápadní vítr v nárazech až 90 km/h, na horách kolem 110 km/h.

Nízký stupeň nebezpečí a silný vítr platí od včerejších 15:00 do dnešních 21:00 pro Prahu, Vysočinu a kraje Středočeský, Karlovarský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký a Ústecký. Pro kraje Plzeňský, Jihočeský, Jihomoravský, Olomoucký a Moravskoslezský je výstraha v platnosti od úterních 06:00 do 21:00.

Řidiči by podle meteorologů měli jezdit maximálně opatrně, protože větrné poryvy mohou auto učinit neovladatelným. Na horách mají lidé omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Pro více informací se můžete podívat na stránky ČHMÚ

Čtěte více:

Autoři | Foto Printscreen ČHMÚ | Zdroj ČHMÚ, ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.