středa 1. května 2024 Svátek práce

Olomoucko

Hlídka Policie ČR a Městské policie Olomouc se dnes zaměřila na prevenci kapesních krádeží

Dnes dopoledne v Olomouci proběhla preventivní akce Policie České republiky a Městské policie Olomouc. Společná hlídka se zaměřila na prevenci kapesních krádeží především v MHD, kde lze předpokládat zvýšený pohyb lidí. Cílem strážců zákona bylo...

Černobílý Uničovský ples se letos opět vydařil

Uničovský G-Club ožil v sobotu 9. února černobílou. Skvělá hudba, hvězdná zábava, občerstvení formou rautu a doslova protančené střevíce, tak vypadal letošní ročník Uničovského plesu pod záštitou města Uničova.

Olomoučtí operátoři tísňové linky pomohli řidiči kamionu, kterého postihla mrtvice v Anglii

Stalo se již tradicí, že si Evropané každoročně 11. února připomínají Evropský den linky 112. Prostřednictvím tohoto jednotného evropského čísla tísňového volání se lidé v nouzi mohou dovolat pomoci záchranářů, a to ve všech státech Evropské unie.

Masopustní veselí oživí centrum Olomouce už v sobotu. Na návštěvníky čeká bohatý kulturní program

Masopustem se nazývá období, které začíná těsně po svátku Tří králů a končí v úterý před Popeleční středou, kterou začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Olomoucká Drbna a Vaulteři darují krev. Přidejte se k nám na Valentýnský odběr

Na 14. února připadá den svatého Valentýna a právě na tento den připravilo Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc speciální akci, ke které se připojí redakce Olomoucké Drbny a členové olomouckého coworkingového centra Vault 42.

Předpremiéra Trabantem tam a zase zpátky v Kině Metropol nebude, skončilo na druhém místě

Už od půlky prosince soutěžilo 58 českých kin o premiéru filmu Dana Přibáně Trabantem tam a zase zpátky, kterou jeden z nejznámějších českých cestovatelů současnosti uzavře svou jedenáctiletou cestu kolem světa. V internetovém hlasování, které...

Muž si nevšiml, že má na autě botičku. V Hrnčířské ulici se s ní rozjel

V pátek 8. února po sedmé hodině ranní dvaapadesátiletý Američan zřejmě přehlédl nasazené blokovací zařízení a s vozidlem se v Hrnčířské ulici v Olomouci rozjel, uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Nemocnost v Olomouckém kraji mírně klesla. Na chřipku v našem kraji zemřel jeden člověk

V Olomouckém kraji evidují hygienici již deset případů závažného chřipkového onemocnění, z nichž jeden skončil úmrtím. Oproti minulému týdnu jde o více než dvojnásobný nárůst. Nemocnost oproti tomu nepatrně klesla. Lékaři registrují 1633 případů...

Fakultní nemocnice rozšířila zákaz návštěv o další kliniky. Dětská klinika je mezi nimi také

Již sedm klinik Fakultní nemocnice Olomouc vyhlásilo zákaz návštěv. K tomuto kroku byly nuceny přistoupit v souvislosti se zvýšeným výskytem akutních respiračních onemocnění.

Muž se čtyřmi zákazy řízení projížděl pod vlivem pervitinu obcí osmdesátkou. Hrozí mu dva roky ve vězení

V pátek 8. února 2019 po osmé hodině ráno kontrolovali policisté v obci Újezd řidiče Škody Octavie, jehož devětadvacetiletý řidič krátce předtím v dané obci překročil nejvyšší povolenou rychlost. V úseku, kde je povolena rychlost 50 kilometrů za...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.