čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Hasiči Olomouckého kraje měli napilno, během jedenácti hodin likvidovali tři požáry

Od podvečera 17. ledna do rána 18. ledna hořelo hned na třech místech našeho regionu. Hasiči řešili dva požáry vzniklé kvůli zahoření popelnic a jeden požár v patře rodinného domu.

K prvnímu požáru v Újezdu na Olomoucku vyjížděli hasiči 17. ledna před pátou hodinou odpolední. Nahlášen byl požár stodoly, na místě zasahovali profesionální hasiči z Uničova a Šternberka doplnění dobrovolníky z Uničova a Újezda.

„Průzkumem hasiči potvrdili zahoření části střešní konstrukce, jednalo se o menší rozsah. Požár tak velmi rychle lokalizovali i likvidovali. Dle získaných informací k požáru došlo od zahoření plastové popelnice,“ řekl k prvnímu požáru mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Druhý požár museli hasiči řešit za několik minut na Přerovsku. Krátce po deváté večerní začalo hořet v patře rodinného domu v Kojetíně. K tomuto požáru vyrazili profesionální hasiči z Kojetína a Kroměříže a také kojetínští a chropyňstí dobrovolníci. Jelikož při příjezdu hasičů šlehaly z okna domu plameny, hasiči požár ihned lokalizovali.

„V navazujícím čase provedli důkladné odvětrání a ochlazení prostor, během své činnosti hasiči dohasili menší ohniska a místo celkově překontrolovali pomocí termokamery. Co stojí za příčinou vniku požáru je aktuálně v šetření, rovněž i výše škody není prozatím vyčíslena,“ doplnil k požáru v Kojetíně Hošák.

K třetímu požáru hasiči vyjížděli do Babic na Olomoucku o půl čtvrté ráno 18. ledna. Příčina požáru střešní konstrukce přístavku u rodinného domu byla podobná jako v případě požáru v Újezdu. I tady bylo příčinou vzniku požáru zahoření plastové popelnice. Na místo se vydali profesionální hasiči ze Šternberka a Uničova a dobrovolné jednotky Babice a Bohuňovice.

„Oznamovatel požáru se před příjezdem hasičů pokusil požár sám uhasit. Hasiči po svém příjezdu provedli dohašení vyhořelého střešního přístavku i vybavení, k rozšíření na přilehlý rodinný domek a jeho střechu nedošlo. Jednotky v závěru provedly velmi důkladnou kontrolu pomocí termokamery,“ uzavřel mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Foto HZSOK

Štítky hasiči, požár, popelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.