středa 24. dubna 2024 Jiří

Policie žádá svědky rvačky v Kojetíně o pomoc

S žádostí o pomoc se obracejí policisté v souvislosti s páteční rvačkou na náměstí v Kojetíně na Přerovsku na případné svědky incidentu.

Žádají je především o fotografie či videa, které potyčku zaznamenaly. Utkaly se při ní dvě skupiny místních, použity byly přitom teleskopické tyče, obušky, sekera i plynová pistole. Policisté incident vyšetřují pro podezření ze tří trestných činů, dosud nebyl nikdo obviněn, řekla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Rvačka se odehrála v pátek 7. června v Kojetíně na Masarykově náměstí od 20:30 do 20:50. „Na případu a jeho řádném objasnění policisté intenzivně pracují. Vzhledem k tomu, že potřebujeme získat co nejvíce informací a materiálu k útoku, který se v Kojetíně odehrál, obracíme se s žádostí o pomoc na širokou veřejnost," uvedla mluvčí.

PSALI JSME: Pět mužů rozmlátilo kovovými tyčemi auto, po řidiči pak zblízka dvakrát vystřelili plynovou pistolí

Policisté žádají případné svědky, kteří se nacházeli na místě incidentu a pořídili si záznam na mobilní telefon nebo fotografie události, aby je kriminalistům poskytli a zaslali. „Tyto pořízené záznamy nám mohou významně pomoci s rychlejším objasněním případu a usvědčením viníků," doplnila mluvčí. Nahrávky lze předat formou uložení videa ve formátu MP4 na adresu video158@email.cz, případně je možné uložit soubor na veřejné úložiště a do adresy video158@email.cz vložit odkaz na adresu úložiště, doplnila mluvčí.

Policie již dříve uvedla, že skupina pěti mužů nejprve za pomoci kovových tyčí, sekery a teleskopického obušku poškodila vozidlo Škoda Octavia tím, že mu rozbili okna, urazili zpětná zrcátka, promáčkli dveře a rozbili přední a zadní světla. Útočníci poté napadli třicetiletého muže, kterého nejméně dvakrát udeřili kovovou tyčí do hlavy a zblízka na něj dvakrát vystřelili z plynové pistole. Zranění utrpěl podle policie i další, o dva roky mladší muž.

ČTĚTE TAKÉ: Cikánský zlořád a snížená inteligence. Starosta zveřejnil kontroverzní prohlášení k incidentu v Kojetíně

Agresivní skupina také slovně urážela a vyhrožovala obyvatelům jednoho z domů. Případ policisté vyšetřují jako trestné činy výtržnictví, poškození cizí věci a pokus těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Na vozidle podle Zajícové vznikla škoda předběžně za 30 tisíc korun. Podle starosty Kojetína Leoše Ptáčka se do incidentu zapojily dvě skupiny romských obyvatel.

Autoři | Foto čtenář Radek

Štítky Kojetín, policie, svědci, rvačka, výzva, pomoc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.