úterý 19. března 2024 Josef

FOTO/VIDEO: Šestnáct evakuovaných a škoda přes milion. Plameny zničily byt

, aktualizováno 14. srpna 2019, 9:52

V úterý 13.srpna 2019 kolem půl druhé odpolední začal hořet byt ve druhém patře panelového domu v ulici Interbrigadistů v Přerově. Na místo vyrazily posádky výjezdových vozidel hasičů z centrální stanice v Přerově, ale i drážní a dobrovolní hasiči z Přerova.

Než přijeli hasiči, podařilo se strážníkům a policistům s pomocí hasicího přístroje vstoupit do vedlejšího bytu a zahájit evakuaci nemohoucí seniorky.

„Situace byla v jednu chvíli velmi dramatická, jelikož se během evakuace zabouchly dveře od bytu a jeden ze strážníků zůstal i s evakuovanou uvnitř, přičemž se byt následně zaplnil kouřem z hašeného požáru. Nakonec se podařilo dostat i se ženou na vozíku ven a mimo lehkého nadýchání kouřem nedošlo k žádnému zranění,“ popsal situaci zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Hasiči ve spolupráci s policií z hořících prostor evakuovali šestnáct osob. Čtyři z nich včetně obyvatelky vyhořelého bytu skončily v péči zdravotníků.

„Plameny a zakouření byt zcela poničily, samotné zdolání plamenů proběhlo v krátkosti. Návazně hasiči prostory ochladili a odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Důkladným průzkumem za využitím termokamery vyloučily možné skryté šíření v šachtách a okolí ohniska požáru," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. „V tuto chvíli je patrný přesah škod na jeden milion korun," dodal mluvčí hasičů.

Foto HZSOL

Štítky hasiči, požár, byt, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.