pátek 3. května 2024 Alexej

V přerovské ubytovně hořelo. Bylo evakuováno čtrnáct osob včetně několika dětí

V neděli večer hořel v Přerově dům na ulici Kojetínská. Policie oknem evakuovala nejprve čtyři děti a poté tři dospělé. Další osoby evakuovali po příjezdu hasiči.

Jako první na místo dojela dvoučlenná policejní hlídka. „Zjistili, že hoří v přízemí na konci chodby a dým se dostává do horních pater budovy. Kouř se dostával i do bytů v přízemí,” řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Evakuaci nebylo možné provést otevřením dveří, proto záchrana osob proběhla přes okno ve zvýšeném přízemí. „Jako první nám rodiče z bytu podali děti. Dospělí vylezli ven po výsuvném žebříku,” doplnila mluvčí. 

Po prvotní evakuaci na místo dorazili hasiči, kteří provedli evakuaci dalších sedmi osob z vyšších pater domu a začali s likvidací požáru. “Jednalo se o požár odpadu. „Oheň jsme rychle zlikvidovali a objekt kvůli silnému zakouření odvětrali přetlakovou ventilací,” řekl mluvčí hasičů na twitteru. Dvě osoby se kouře nadýchaly, proto byly převezeny do zdejší nemocnice. Po odvětrání se všichni evakuovaní mohli vrátit zpět do svých bytů. 

Příčina požáru je zatím neznámá, bude porobíhat další šetření. Škoda je zatím vyčíslena na šedesát tisíc korun. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky požár, Přerov, ubytovna, hasiči, evakuace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.