pondělí 29. dubna 2024 Robert

Přerov bude schvalovat rozdělení dotací pro environmentální projekty a památkově významné objekty

Obnova exteriérů památek, environmentální výchova nebo podpora využití srážkové vody. Přerovští radní jednali o rozdělení dotací pro rok 2021. Jejich návrhy teď musí schválit zastupitelstvo. Pro tyto tři odvětví se jedná o částku 1 350 000 korun, jejíž schvalování proběhne 19. října.

Přerov chce podpořit zejména ekologické aktivity a vnější obnovu památek, o kterou se postupně snaží už dlouho. „Obnova exteriéru památkově významných staveb má v Přerově zelenou už patnáct let. Pro rok 2021 je částka o 50 tisíc vyšší než pro letošek," řekl přerovský primátor Petr Měřínský a dodal, že maximální výše pro jednotlivé žadatele zůstává ve výši 80 tisíc korun a zároveň je povinná padesátiprocentní spoluúčast. Na památkově významné stavby má město uvolnit celkem 200 tisíc korun. 

Nejvíce peněz má jít na environmentální ekologické projekty. Environmentálnímu vzdělávání a výchově, na které se město zaměřuje od roku 2007, by mělo připadnout 850 tisíc korun.  Na podporu využití srážkových vod pak má jít 300 tisíc korun. Podle přerovské tiskové mluvčí Lenky Chalupové mají tyto peníze přispět projektům, které jsou zárukou pravidelné celoroční poradenské a osvětové činnosti v oblasti životního prostředí, takové mají možnost získat 50 tisíc korun. Finanční podporu může získat také registrovaná záchranná stanice pro handicapované živočichy na území města, nebo projekty podporující biologickou rozmanitost a ekologickou stabilitu veřejně přístupné krajiny. O finanční podporu budou moci žádat také projekty snažící se využít dešťovou vodu.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky finance, dotace, Přerov, ekologie, environmentální, památky, schvalování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.