úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

FOTO: Hasiči zachránili dítě a další dvě osoby z hořícího bytu

V pátek vpodvečer museli hasiči zasahovat u hořícího bytu v Předmostí v Přerově. Hořelo ve 4. patře a hasičům se povedlo zachránit dítě spolu s dalšími dvěma osoby.

Prvně byla událost hlášena kolem půl šesté s tím, že jde z oken hustý kouř. „Po průzkumu hasiči na místě zjistili, že je uvnitř hořícího bytu dítě. V silně zakouřeném prostředí s téměř nulovou viditelností jej v jednom z pokojů našli a s dýchací maskou vyvedli ven. Spolu s dalšími dvěma osobami, které byly intoxikovány kouřem, jej po podání kyslíkové terapie předali záchranářům zdravotnické záchranné služby,“ uvedla tisková mluvčí Lucie Balážová.

Současně tři jednotky hasičů hasilo požár a evakuovalo obyvatele bytovky. Celkem jich panelový dům opustilo 22. „Jelikož byl objekt silně zakouřený, odvětrali jej hasiči s pomocí přetlakové ventilace,“ doplnila Balážová. Následně se většina obyvatel mohla vrátit domů.

Způsobená škoda je předběžně odhadována na 500 tisíc korun. Policie České republiky aktuálně zjišťuje příčiny této události.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky požár, hasiči, záchrana, dítě, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.