sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Požár domu v Kunčicích u Bělotína hasilo pět jednotek

Tři desítky hasičů v úterý po 20. hodině řešily požár zděných přístavků a střechy rodinného domu v Bělotíně-Kunčicích na Hranicku. To sdělila mluvčí hasičského sboru Lucie Balážová.

„Oznamovatel nahlásil událost ve 20.13 na naše operační středisko s tím, že hoří kůlna a plameny se šíří i na rodinný dům," upřesnila Balážová. Důstojníci na místo ihned vyslali 5 jednotek hasičů. Jednotky po prvotním průzkumu zjistily, že hoří přístavky a střecha přilehlého rodinného domu a zahájily hasební práce pomocí 4 proudů.

„V hospodářských budovách bylo naskladněno topné dřevo, pracovní stroje, sláma a 3 propanbutanové tlakové láhve, které jsme neprodleně vynesli a ochladili. Díky včasnému zásahu jsme zabránili šíření požáru a uchránili jsme tak velkou část střechy rodinného domu i samotnou budovu," vylíčila zásah Balážová a dodala, že hasiči průběžně kontrolovali prostory termokamerou a vyhledávali skrytá ohniska hoření. Hromady dřeva, které byly uložené v přístavcích museli hasiči rozhrabat a postupně dohasit.

„Požár jsme zlikvidovali 23.08 a na požářiště během noci dohlížela jednotka dobrovolných hasičů z Bělotína," uzavřela Balážová. Příčinu nyní na místě zjišťují vyšetřovatelé hasičského sboru ve spolupráci s Policií ČR. Předběžně odhadnutá škoda činí 400 tisíc korun.

Na místě mimo profesionální jednotky z Hranic zasahovali také jednotky dobrovolných hasičů (SDH) z Bělotína, Hranic, Opatovic a Kunčic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky hasiči, požár, SDH, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.