neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: Noční požár chaty si vyžádal škodu asi za dva miliony. Ztížily ho poházené věci

Vysokou škodu přes dva miliony korun způsobil požár, u kterého hasiči zasahovali v neděli v noci, a to v rekreační oblasti poblíž Lipníku nad Bečvou. Nikdo nebyl zraněn.

Událost byla ohlášena ve tři hodiny v noci s tím, že hoří chata. „Operační důstojníci vyslali na místo pět jednotek, které po prvotním průzkumu potvrdily, že hoří jednopodlažní zděný objekt s podkrovím, požár byl už ve třetí fázi. Hasiči vyloučili, že by byl někdo uvnitř a pomocí pěti útočných proudů zahájili hasební práce,“ řekla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Hasičům jako zdroj vody posloužila řeka Bečva. Komplikací pro ně byl ale naskladněný materiál poblíž chaty. „Činil objekt špatně přístupným a pohyb v bezprostřední blízkosti chaty byl také ve tmě nebezpečný. I přesto hasiči požár rychle lokalizovali,“ potvrdila Balážová.

„Škoda byla předběžně odhadnuta na 2 miliony korun. Příčinu nyní na místě vyšetřuje náš vyšetřovatel ve spolupráci s Policií ČR,“ dodala tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Nyní probíhají na místě dohašovací práce. „Vyhledáváme skrytá ohniska hoření a proléváme je vodou,“ sdělila. Hasiči na místě zůstanou i přes den. Budou odvážet materiál, aby se dostali blíž k objektu, rozebrali jeho konstrukci a dohasili ji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky požár, Lipník nad Bečvou, chata, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.