sobota 20. dubna 2024 Marcela

V noci hořela skládka v Hradčanech na Přerovsku, zasahovalo sedm jednotek hasičů

Požár skládky likvidovali v pátek brzy ráno hasiči v Hradčanech na Přerovsku, kde oheň zachvátil odpad na ploše 40 krát 40 metrů. V okolních obcích nebyly zjištěny vysoké koncentrace škodlivin v ovzduší, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Požár skládky v Hradčanech byl hasičům nahlášen krátce po druhé ranní. „Když hasiči přijížděli na místo události, bylo již z velké dálky vidět vysoké plameny. Po příjezdu zjistili, že hoří komunální odpad na ploše asi 40 krát 40 metrů. Za hodinu po oznámení události hasiči dostali plameny pod kontrolu," uvedla Hacsiková.

Hasiči se podle ní snažili pomocí obrovského množství vody snížit teplotu požářiště. „Jakmile se jim to povedlo, pokryli povrch skládky těžkou pěnou ve výšce asi 20 centimetrů. Kompaktorem pak rozhrabávali požářiště a dohašovali skrytá ohniska. Celý zásah jednotky prováděly v dýchací technice," podotkla mluvčí.

Velitel zásahu na místo požáru také povolal z olomoucké stanice automobil, který měří množství škodlivých látek v ovzduší. „Protiplynový automobil prováděl na několika místech v okolních obcích měření koncentrace škodlivin v ovzduší a nikde nenaměřil překročené hodnoty. Informováni byli také starostové okolních obcí," řekla Hacsiková.

Požár hasiči zlikvidovali v 05:11, následujících osm hodin ale musí majitel skládky místo požáru ještě hlídat. „Vzhledem k tomu, že šlo o požár odpadu, nevznikla žádná škoda," dodala Hacsiková.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, skládka, hasiči, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.