středa 24. dubna 2024 Jiří

Desítky hasičů vyjely k hořící skládce na Přerovsku

Několik desítek hasičů vyjelo dnes po poledni k požáru na skládce komunálního odpadu v Hradčanech na Přerovsku. Na stejném místě hořelo již před třemi týdny. Hustý černý kouř je viditelný z dálky. Mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková dnes řekla, že o požáru byli informování hasiči v okolí. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Informaci o požáru na skládce dostali hasiči před 13:00. „Hoří na ploše 30 krát 30 metrů. Na místo vyjelo osm jednotek hasičů a zahájili hasební práce. Byli informováni starostové z okolí a pracovníci z životního prostředí," uvedla Hacsiková.

Požár skládky řešili hasiči na stejném místě v polovině dubna. Oheň tehdy zachvátil odpad na ploše 40 krát 40 metrů. V okolních obcích nebyly tehdy zjištěny vysoké koncentrace škodlivin v ovzduší. Za hodinu po oznámení události hasiči dostali plameny pod kontrolu. Na místě tehdy zasahoval také protiplynový automobil, který na několika místech v okolních obcích měřil koncentraci škodlivin v ovzduší a nikde nenaměřil překročené hodnoty. Požár hasiči zlikvidovali zhruba po třech hodinách, následujících osm hodin ale musel majitel skládky místo požáru ještě hlídat.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky hasiči, požár, Hradčany, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.