pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: Policie zadržela pachatele, který během prosince loupežně přepadával servírky

Muž během prosince loupil nejméně třikrát, jednou se dopustil krádeže. Svým protiprávním jednáním si přišel skoro na třicet tisíc korun. Podobného činu se dopustil i na začátku tohoto roku, proto soud rozhodl o umístění obviněného do vazby.

K první ozbrojené loupeži došlo v pátek 16. prosince krátce před dvaadvacátou hodinou v baru ve Svatoplukově ulici v Prostějově. „Přepadená servírka pachateli pod pohrůžkou nožem vydala peněženku s denní tržbou ve výši téměř 18 tisíc korun,“ oznámil policejní mluvčí František Kořínek.

Dalších dvou loupežím se měl pachatel dopustit ve středu 21. prosince 2016 odpoledne v barech v ulicích Dolní a Plumlovské v Prostějově. „Také zde pachatel po obsluze pod pohrůžkou nožem požadoval vydání finanční hotovosti. V prvním případě se ve čtrnáct hodin v baru v Dolní ulici takto zmocnil číšnického fleku s finanční hotovostí bezmála 1 tisíc korun. Po činu pachatel z provozovny utekl, ale byl pronásledován poškozeným. Na útěku směrem k ulici Újezd pronásledovaný pachatel peněženku i s hotovostí zahodil, ale podařilo se mu utéct,“ doplnil Kořínek.

Nenechal se tím však odradit a po dvou hodinách šel opět loupit, nyní do baru v Plumlovské ulici. „Servírka pod pohrůžkou nožem ze strachu vydala finanční hotovost. V tomto případě šlo o částku přesahující 8 tisíc korun. Pachatel z místa činu opět utekl,“ upřesnil Kořínek.

Už od poloviny prosince se prostějovští policisté tomuto případu věnovali. Za přispění pracovníka ostrahy baru se policistům podařilo pachatele zajistit v jednom podniku v Krasické ulici. „Provedeným šetřením a na základě zajištěných stop a zjištěných poznatků se kriminalistům ještě týž den podařilo prokázat, že zadržený jednadvacetiletý muž se dopustil všech tří uvedených loupežných přepadení. Na základě předložených důkazů se muž k činům poté doznal,“ dodal policejní mluvčí.

Kromě dvou loupežných přepadení se přiznal také ke krádeži ze dne 8. prosince 2016. „V tento den ve večerních hodinách měl v jedné z prostějovských restaurací ze stolu odcizit obálku s finanční hotovostí 12 tisíc korun,“ řekl mluvčí.

Dne 22.prosince si pachatel z rukou kriminalistů převzal sdělení obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu krádež. Za ty mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

„V průběhu vyšetřování se ukázalo, že obviněný muž byl počátkem letošního roku za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem. Z důvodu zabránění další trestné činnosti pachatele a z obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání, rozhodl soud o umístění obviněného do vazby,“ uzavřel Kořínek. 

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.