středa 1. května 2024 Svátek práce

U požáru lesa na Prostějovsku zasahovalo v noci na pátek osm jednotek hasičů

Několik desítek hasičů likvidovalo v noci na dnešek požár lesa nedaleko Čertova hrádku mezi obcemi Stínava a Okluky na Prostějovsku. Plameny zasáhly mladé stromky v ohraničené oboře o rozměrech asi 130 krát 50 metrů, díky včasnému zásahu jednotek se požár nerozšířil mimo oboru. Hašení ztěžoval náročný terén. Požár naštěstí způsobil minimální škodu, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

K požáru lesa vyrazili hasiči půl hodiny před půlnocí. Na místo nejprve dorazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Ptení a Protivanova. „Po příjezdu na místo události zjistil velitel zásahu, že požár je daleko od přístupové cesty hluboko v lese, proto povolal na místo jednotky z druhého stupně poplachu, celkem tedy na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. Ty prováděly likvidaci požáru a dálkovou dopravu vody na požářiště," uvedla mluvčí hasičů.

Zásah hasičům komplikoval velmi členitý terén a velká vzdálenost od přístupových komunikací. Likvidaci požáru hlásil velitel zásahu dnes ve 2:30, dodala Hacsiková. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky požár, les, hasiči, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.