pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Hasiči likvidovali požár rodinného domu a přístavby. Oheň se rozšířil i na sousední louku

Během včerejšího odpoledne se pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů podílelo na likvidaci požáru rodinného domu a přístaveb v Hrabové na Šumpersku.

„Požár se postupně rozšířil i sousední louku, zde nabral rozměrů na ploše zhruba 50x50 metrů. Vážnější situace se odehrávala přímo v požárem zasažené budově o rozloze střech všech staveb odhadovanou plochou 30x15 metrů. O to složitější v nepříjemném skrytém hoření podhledových, zdvojených částech,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Po sedmnácté hodině na místo přijely jednotky ze Zábřeha, Mohelnice, Hrabové a Lukavice. V době příjezdu jednotek po vizuálním zhodnocení největší intenzity  hoření došlo k zahoření z části přístavby. Plameny pak v krátkosti prošly i do střechy přilehlého domku, kde se skladovalo otopové dřevo a další materiál.

Hasiči odkryli větší část střechy a postupně dohledávali a za využití termokamery dohašovali skrytá ohniska. Požár si vyžádal rozebrání střešní konstrukce a odstranění poškozených krovů. Jednalo se o velmi fyzicky náročný zásah, který byl navíc umocněný extrémním žárem.

„Krátce před dvacátou hodinou večerní proběhlo předání požářiště majitelům, na místě zůstává z bezpečnostních důvodů dohledem u požářiště místní dobrovolná jednotka. V dopoledních hodinách proběhne došetřování možného vzniku požáru s upřesňováním výše vzniklých škod ve spolupráci s Policii České republiky. Vše se obešlo bez zranění osob,“ dodal Hošák.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, požár, dům, přístavba, Hrabová

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.