čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Čechových sadech nově vzniklo workoutové hřiště

Vedle oblíbeného dětského hřiště v Čechových sadech nyní už stojí i hřiště pro dospělé. Stavba byla nedávno dokončena a veřejnost už tak může během těchto jarních dnů venkovní posilovnu využívat.

Workoutové hřiště se skládá z několika hrazd, bradel, různě situovaných žebříků, step up prvků a dalšího nářadí typického pro venkovní posilovny. Celá cvičební sestava je umístěna na tartanovém povrchu a díky tomu mohou návštěvníci přicházet za jakéhokoliv počasí.

„Posilovny v přírodě jsou poslední dobou velkým hitem a lidí, kteří rádi sportují venku, stále přibývá. Cvičební nářadí tak například umožní vyžití i starším dětem, které by jinak na hřiště nešly, nebo sportovcům si po zazběhání v parku také zaposilovat. Aktivnější tatínkové třeba udělají mezi dozorováním na dítko na klouzačce pár shybů na hrazdě…zkrátka je to další možnost, jak může rodina aktivně strávit společný čas,“ pochvaluje si dopady venkovních posiloven náměstek olomouckého primátora Aleš Jakubec.

V okolí nového hřiště je nyní čerstvě zasetý trávník, který je ohrazený páskou. „Prosíme proto návštěvníky hřiště, aby toto dočasné ohrazení respektovali a na trávník nevstupovali. Odměnou nám bude hezké okolí hřiště,“ dodává náměstek Jakubec.

Aktuální rozšíření hřiště v Čechových sadech je jenom jedna z mnoha realizací, které město plánuje. Je to součást dlouhodobé koncepce a proto možná v budoucnu přibudou i další workoutové stanoviště.

„Stavbu workoutového hřiště v Čechových sadech financovalo město plně z vlastního rozpočtu, a to částkou 700 tisíc korun,“ doplňuje investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.