úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

AKTUÁLNĚ: V Olomouci hoří sklady v Babíčkově ulici, obrovský požár likviduje deset jednotek hasičů

Deset jednotek hasičů likviduje v současné době velký požár skladů v průmyslovém areálu na ulici Babíčkova v Olomouci. Hořet začalo před druhou hodinou ranní s tím, že byl nahlášen požár v několika halách s ukladněným komerčním materiálem.

„Na místo požářiště se postupně sjelo deset hasičských jednotek, rozsah zahoření byl předběžně odhadnut na plochu 100 x 30 metrů. Na místě je zřízeno několik hasebních úseků, do zásahu byla také zapojena výšková technika. Hasiči po celou dobu zasahující v kritických místech v dýchací technice. Požár se částečně z hal dostal i do prostor prodejny a administrační části. Zásobování vodou je řešeno z několika míst hydrantovou sítí s následnou kyvadlovou dopravou cisternami. Olomouckou profesionální stanici po dobu zásahu zabezpečuje profesionální jednotka z požární stanice v Prostějově," popsal situaci mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Z pohledu příčin a škod půjde o výrazné hmotné škody s odhadem několika desítek milionu. Po dohašení a ochladnutí proběhne vyšetřování ve spolupráci s Policii ČR a dalšími expertními složkami z řad HZS ČR.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, aktuálně, Babíčkova, sklady, HZSOL, hasiči

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.