sobota 20. dubna 2024 Marcela

Hasiči evakuovali obyvatele bytového domu. Hořelo ve sklepě

Z preventivních důvodů kvůli požáru ve sklepních prostorách čtyřpodlažního bytového domu hasiči v sobotu 5. ledna 2019 večer evakuovali dva vchody bytového domu v Mohelnici v ulici Na Příkopech, uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

K požáru došlo v sobotu kolem sedmé hodiny večerní. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice, Loštic a Lukavic.

„Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažen sklepní prostor, ve kterém se silně dýmilo. Z preventivních důvodů proto hasiči evakuovali ze dvou vchodů více než třicet osob. Silný dým odvětrávali jak přirozenou cestou, tak také přetlakovou ventilací. Kouř zůstal zejména ve sklepě, částečně se rozšířil také do společné chodby, Nicméně byty zasaženy nebyly. na závěr hasiči zkontrolovali byty nad sklepními prostory a průmyslovým vysavačem odsáli hasební vodu ze sklepa," popsala zásah mluvčí.

Nájemníci se do svých bytů začali vracet asi hodinu a půl po oznámení požáru. Příčina vzniku požáru není jasná a výše škody zatím nebyla vyčíslena. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto HZSOL

Štítky hasiči, evakuace, požár, sklep, Mohelnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.