pátek 3. května 2024 Alexej

FOTO: Požár jednoho vánočního věnce v Olomouci způsobil škodu za půl milionu korun

Škodu za zhruba půl milionu korun dnes způsobil hořící vánoční věnec, který vzplál v prostorách podnikatelského inkubátoru v ulici Šlechtitelů v Olomouci. Oheň poničil kancelářskou techniku a prostory hustě zakouřil. Požár detekovala požární signalizace, hasiči se tak včas dostali na místo a oheň během chvíle uhasili. Zabránili tak podstatně vyšším škodám, sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Oheň v podnikatelském inkubátoru, který je součástí Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého, likvidovaly tři jednotky hasičů. Varovné hlášení o požáru předal systém elektronicky do centra tísňového volání linky 112. „Jednotka průzkumem v hustě zakouřených prostorech nalezla ohnisko požáru, přesněji vznícení vánočního věnce a také kancelářské techniky," uvedl mluvčí. Hasičům se požár podařilo velmi rychle lokalizovat a uhasit. Následně kanceláře důkladně odvětrali.

Olomoučtí hasiči dnes mají na kontě také netradiční zásah ve výšce zhruba deset metrů, a to ve sportovní hale ve střední škole v Rooseveltově ulici v Olomouci. Zakouření haly před odpoledním sportovním turnajem měl na svědomí jeden z hořících reproduktorů ve stropní části haly. Vše se obešlo bez zranění. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci, škoda byla vyčíslena na 25 000 korun.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, Olomouc, vánoční věnec, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.