pátek 3. května 2024 Alexej

V Klokočí hořelo v noci hospodářské stavení

Škodu přes milion korun způsobil rozsáhlý požár, který zasáhl v noci na dnešek hospodářské stavení v Klokočí na Přerovsku. Oheň pohltil velkou stodolu se skladovaným senem, slámou a zemědělskou techniku. Několik desítek hasičů na místě zasahovalo několik hodin, sdělil dnes jejich mluvčí Zdeněk Hošák. Událost se obešla bez zranění, majitelce objektu však museli pomoci odborníci kvůli psychickému kolapsu. Kvůli rozsahu požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

K požáru v Klokočí nedaleko Hranic vyrazili hasiči půl hodiny po půlnoci. Plameny byly viditelné z velké dálky, oheň zasáhl objekt o délce téměř 50 metrů. "Rozšiřování požáru se podařilo zabránit po zhruba 90 minutách, následujících několik hodin pokračovalo postupné dohašování menších ohnisek, rozebírání vyhořelé konstrukce a vynášení skladovaného vybavení včetně vynášení vyhořelé slámy a sena," uvedl mluvčí hasičů.

Hasiči včasným zásahem zabránili rozšíření požáru na další stavení, včetně obytné části. Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů, dobrovolná jednotka na místě ještě zůstala kvůli dohledu, ráno s profesionálními kolegy znovu provedli kontrolu možných skrytých ohnisek.

V hospodářském objektu se nacházela také různá zemědělská technika. Majitelé škodu po požáru prozatím vyčíslili na více než milion korun. Příčinou vzniku požáru bude podle mluvčího hasičů s největší pravděpodobností nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, Přerovsko, Klokočí, HZSOL, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.