sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Letošní silvestrovská noc byla podle hasičů jedna z klidnějších

Stejně jako většina větších akcí byly i oslavy příchodu nového roku ovlivněny situací okolo koronaviru a vládními opatřeními. Mnoho obyvatel zrušilo svoje plány a raději zůstávali doma v kruhu blízkých. Dalo se tedy předpokládat, že ubyde i mimořádností spojené s užíváním pyrotechniky.

„Naše odhady o menším počtu mimořádností, kdy je nutné přivolat hasiče se naštěstí naplnily, tedy v tom správném slova smyslu a výjezdů během posledního dne roku 2020 a příchodu roku nového 2021 pohledem na požáry bylo méně,“ sdělil mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Ještě před půlnocí však museli hasiči vyjet k ohlášenému požáru v Huzové na Olomoucku. Nakonec se ukázalo, že šlo o planý poplach a zneužití tísňové linky. Dále hasiči vyjížděli k požáru v Hrabenově na Šumpersku.  „Požár se naštěstí včas podařilo dostat pod kontrolu a nedošlo k výraznému rozšíření,“ dodává Hošák.

Prvním letošním výjezdem byl zásah ve Fischerově ulici, kde hořela plastová popelnice. „Ve srovnání s rokem minulým jde opravdu o klidnější situaci. Například vloni během dvou prvních hodin roku 2020 jsme k požárům různého typu vyjeli k téměř desítce situací,“ říká Hošák.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky Silvestr, hasiči, požár, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.