úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Muž spadl ze žebříku při likvidaci roje včel, nyní leží v olomoucké nemocnici se zraněním hlavy

Dnes se v dopoledních hodinách zranil muž pádem ze žebříku, když se snažil zlikvidovat roj včel. V posledních deseti dnech se jedná už o třetí případ pádu z výšky, který řešili zdravotníci v Olomouckém kraji.

"Linka tísňové pomoci Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje přijala v sobotu v 4.6.2016 odpoledních hodinách informaci o pádu muže ze žebříku v Kojetíně, který se snažil dostal za rojem včel," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Hošák. K nehodě hned vyrazila letecká záchraná služba, která našla muže v bezvědomí. "Lekář na místě provedl nutná prvotní zajištění, zaintubování a připojení na umělou plicní ventilaci. Pacient byl následně se středně těžkým zraněním v oblasti hlavy letecky přepraven na oddělení urgetního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci," dodal Hošák.

Jedná se tak už o třetí případ, kdy museli zdravotníci vyjíždět k podobnému zranění. Ve čtvrtek 26.5. se pádem z desetimetrové výšky zranil dělník ze stavby na okraji Hněvotína, kterého museli resuscitovat a převést do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci. 

Další týden znova ve čtvrek 2.6. musel vzlétnou vrtulník ke zraněmému jednapadesátiletému muži po pádu ze střechy. Muž byl při příletu při vědomí, ale stěžoval si na bolest zad. 

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.