úterý 16. dubna 2024 Irena

Policisté při Ecce Homo Šternberk nezaháleli, posílili bezpečnostní opatření

O tomto víkendu proběhlo ve Šternberku Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. V jeho rámci dohlíželi policisté na veřejný pořádek a BESIP.

Už třicátý šestý ročník ME a 111. ročník závodu Ecce Homo pořádal Automotoklub Ecce Homo Šternberk. Policisté ze Šternberka a Moravského Berouna dohlíželi v době konání akce na veřejný pořádek a posílili také kontroly řidičů. „Policisté zkontrolovali 62 vozidel a jejich řidičů, přičemž zjistili jednoho řidiče pod vlivem návykové látky a dvěma řidičům uložili blokovou pokutu za přestupek v dopravě,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková. Kromě kontrolovaní alkoholu za volantem museli policisté řešit drobné incidenty při rušení nočního klidu nebo neukázněné chování diváků. 

Na trati bojovalo přes dvě stovky účastníků o zlatý vavřín. Nejvyšší dosažená rychlost byla 210 kilometrů za hodinu a celková délka závodu měla 7800 metrů. Nejrychleji jí zajel v roce 2012 Ital Simone Faggioli s časem 02:45,6. Letos favorit startoval znova, ale skončil až čtvrtý. Na první místo se dostal Christian Merli, také z Itálie. Nejlepším Čechem se stal Václav Janík, který skončil na pátém místě. 

Čtěte více:

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.