pátek 29. března 2024 Taťána

Elektrobus v Hranicích podle policie začal hořet kvůli technické závadě

Požár elektrobusu v Hranicích na Přerovsku, který v polovině června způsobil škodu za deset milionů korun, podle výsledků vyšetřování zavinila technická závada. Případ byl odložen, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Při požáru autobusu nebyl nikdo zraněn.

ČTĚTE VÍCE: Elektrobus začal hořet přímo při jízdě, poté ho pohltily plameny. Škoda je 10 milionů korun

K požáru elektrobusu vyjížděli hasiči v neděli 10. června vpodvečer na třídě 1. máje v Hranicích. Hořet začalo ve střešní části. Jakmile řidič, který byl v té době v autobusu sám, zpozoroval oheň, zajel ke krajnici a vystoupil. Když přijeli první hasiči, byl už celý vůz v plamenech.

„Znaleckým a odborným zkoumáním bylo zjištěno, že k zahoření autobusu došlo vlivem technické závady. Z důvodu, že nejde o podezření z trestného činu, byl případ v těchto dnech odložen," uvedla Zajícová.

Podle hasičů to byl ojedinělý požár. „Vzhledem k tomu, že šlo s největší pravděpodobností o první požár elektrobusu v České republice a vzhledem k vysoké škodě, která při tom vznikla, spolupracovali vyšetřovatelé hasičského záchranného sboru s odborníky z odboru kriminalistické techniky a expertiz policie z Frýdku-Místku," uvedla již dříve mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hranice na své linky MHD nasadily elektrobusy loni v říjnu. Zástupci radnice tehdy uvedli, že Hranice se staly prvním městem v zemi, které u MHD kompletně přešly na elektropohon. Provozovatelem MHD v Hranicích je společnost ČSAD Frýdek-Místek, se kterou město podepsalo nový desetiletý kontrakt. Šest vozů v zeleno-bílých barvách jezdí na devíti městských linkách. Po požáru byly všechny elektrobusy v Hranicích důkladně zkontrolovány.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, elektrobus, doprava, Hranice, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.