středa 1. května 2024 Svátek práce

Doprava

Řidič přehlédl chodce na přechodu, je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti

Včera dopoledne srazil čtyřiadvacetiletý řidič Škody Rapid v ulici 9. května v Přerově pětapadesátiletého chodce, který šel po přechodu pro chodce. Do muže narazil přední částí vozidla a ten spadl na silnici před auto. Podle informací policie jej...

Později se rozednívá a dřív stmívá, policie dohlíží na viditelnost chodců

S ohledem na bezpečnost chodců je třeba za sníženou viditelnost považovat nejen noční dobu, ale také soumrak, svítání, silný déšť, sněžení, mlhu a další nešvary počasí, které mohou vyvolat sníženou viditelnost, upozorňuje policejní mluvčí Jiřina...

FOTO/VIDEO: Olomouc má svůj první elektrobus, je tichý a klimatizovaný

Dvanáctimetrový elektrobus bude nasazen do běžného provozu na lince číslo 14 od pondělí 29. října. Dopravní podnik za něj zaplatil přes 13 milionů korun.

Muže na babetě dnes ráno srazilo protijedoucí auto, je zraněný

Dnes krátce před šestou hodinou ráno se mezi obcemi Lužice a Hnojice u Šternberka srazila Škoda Octavia s protijedoucím mužem na motorce Jawa Babetta. Motorkář byl při nehodě zraněn.

Včera večer zemřela starší žena po střetu s vlakem u Šternberka

Během čtvrtečního dne došlo na Olomoucku hned ke dvěma střetům osoby s vlakem. K prvnímu případu došlo dopoledne v Pavlovičkách, druhý případ se stal po sedmé hodině večerní mezi Šternberkem a Uničovem. Oba střety skončily tragicky.

Blíží se listopad, policie varuje před kontrolami zimních pneumatik

Chladnější počasí začíná úřadovat a někteří řidiči už svá auta přezuli na zimní pneumatiky. Blíží se 1. listopad, tedy den, od kterého až do 31. března platí provoz vozidel v zimním období.

V Pavlovičkách dnes dopoledne zemřel mladý muž. Srazil ho vlak

Ke střetu vlaku s mladým mužem došlo dnes krátce před půl jedenáctou v Pavlovičkách ve Sladovní ulici na železniční trati mezi Olomoucí a Šternberkem. Muž střet s vlakem nepřežil, potvrdila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Jízda za mlhy je nepříjemná, může však být bezpečná

Jízda za mlhy je nebezpečná. Výrazně klesá viditelnost. Mlha navíc zkresluje vnímání rychlosti, jakou se vozidlo pohybuje. Řidiči totiž mohou jen stěží porovnávat rychlost jedoucího vozidla s okolními předměty, které vidí nezřetelně a navíc jen v...

Řidič vystoupil z auta a s vystrčeným penisem volal na seniorku, ať se dívá

O kuriózním případu informovala policii seniorka z Přerovska. Včera v půl osmé ráno ji překvapil neznámý muž na cyklostezce mezi obcemi Brodek u Přerova a Luková. Řidič projíždějící Škody Octavie zastavil auto u krajnice, vystoupil z něj a...

Policisté kontrolovali auta v rámci bezpečnostní akce Hranice

V úterý se uskutečnila bezpečnostní policejní akce s názvem Hranice. Řidiči, kteří překračovali v tento den státní hranici do Polska, prošli důkladnou kontrolou.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.