neděle 5. května 2024 Klaudie

AKTUALIZOVÁNO: Dálnice D46 u Prostějova, kterou uzavřela nehoda dvou kamionů, je plně průjezdná

, aktualizováno 9. března 2020, 14:11

Zhruba na čtyři hodiny byla dnes dopoledne uzavřena dálnice D46 nedaleko Prostějova kvůli nehodě dvou nákladních vozidel. Nehoda se stala v úseku mezi Držovicemi a sjezdem na centrum Prostějova, zkomplikovala dopravu ve směru na Vyškov. Dálnice je již zcela průjezdná. Jeden z řidičů utrpěl lehké zranění.

Nehoda se stala před devátou hodinou na 26. kilometru dálnice na trase z Olomouce na Vyškov. „Podle prvotního šetření měl řidič kamionu defekt pneumatiky, a proto vozidlo odstavil u krajnice. Do levé zadní části odstaveného kamionu z dosud přesně nezjištěných příčin narazil další projíždějící nákladní automobil," uvedl mluvčí policie.

Po nehodě byl jeden z kamionů zdemolován, vysypal se také náklad. Nákladní auto převáželo sportovní zboží. „Pravděpodobný viník nehody utrpěl lehké zranění, odřeniny. Jinak se nehoda obešla bez zranění. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami," doplnil mluvčí policie.

Policisté po dobu uzavření dálnice dopravu odkláněli, později ji zprovoznili jedním jízdním pruhem a nyní je již komunikace po odstranění následků nehody zcela průjezdná. Přesné příčiny, okolnosti i míru zavinění dopravní nehody policisté vyšetřují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, nehoda, doprava, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.