sobota 4. května 2024 Květoslav

Hejtmanství od zítra dočasně omezí provoz autobusové dopravy

V souvislosti s uzavřením škol přistoupil Olomoucký kraj k dočasnému omezení některých autobusových linek. Změny se projeví už zítra, tedy od 6. listopadu. Autobusové linky, kterých se opatření dotkne přejdou do takzvaného prázdninového režimu. Ten vyřadí ranní a odpolední spoje vozící děti do školy a zpět.

Opatření souvisí s plošným, vládou nařízeným uzavřením škol, kromě mateřských. „Jedná se o dočasné opatření. Jakmile mimořádná situace v souvislosti s koronavirem skončí, autobusová doprava se vrátí do normálního režimu,“ informoval náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michal Zácha.

Omezení se týká pouze autobusových linek objednaných Olomouckým krajem. Hejtmanství chce tímto krokem zamezit plýtvání finančními prostředky na provoz spojů, které by jinak jezdily prázdné. I přes tyto změny zůstane 93 procent spojů zachováno tak, aby byla dostatečně zajištěna doprava do zaměstnání a k lékařům. Vlakové dopravy se změny netýkají.

„Informace o aktuálních jízdních řádech najdou cestující na webu CESTUJOK.CZ nebo IDSOK.CZ, případně si mohou zavolat na infolinku 588 88 77 88,“ podotkla Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, omezení, kraj, hejtmanství, autobusy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.