neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Tramvaje začnou v Olomouci do centra zajíždět už tento víkend

Rekonstrukce olomoucké ulice 8. května se nachýlila ke svému konci, což znamená, že se sem alespoň částečně vrátí provoz tramvají. Od soboty 5. prosince bude až na Žižkovo náměstí zajíždět tramvajová linka 3, která je obsluhována oboustrannými tramvajemi. Výluková autobusová linka X bude naopak zcela zrušena.

Trasu centrem města až na zastávku Hlavní nádraží ale tramvaje neprojedou. Kvůli nadále probíhající stavbě mostu na Masarykově třídě bude dočasná konečná zastávka na Žižkově náměstí. Zajíždět sem budou jen linky 3 a 5, které jsou standardně obsluhovány oboustrannými tramvajemi. 

Žižkovo náměstí, konečná zastávka. Tramvaje se budou nově otáčet u Vrchního soudu

Stavba nového mostu na olomoucké Masarykově třídě pokračuje, a ačkoliv jsou již na místě první části „rejnokové“ konstrukce, bude ještě téměř dva roky trvat, než se po něm projedou první tramvaje. V těchto dnech ale probíhá také pokládka nové...

Linka č. 3 bude nově vedena v úseku Trnkova – Žižkovo náměstí a to v pracovních dnech v intervalu 12 min. a ve dnech pracovního klidu v intervalu 15 min.

Linka č. 5 bude vedena ve své trase v pracovní dny v intervalu 36 min., ve dnech pracovního klidu nebude provozována.

Se zavedením tramvajového provozu bude zrušena výluková autobusová linka X. Posílena naopak bude autobusová linka č. 13. „Pro zlepšení obslužnosti škol a firem v okolí Žižkova náměstí bude do linky nově vloženo několik spojů, které budou vedeny mezi zastávkami Hlavní nádraží – Envelopa. Posilový spoj ze zastávky Přichystalova bude uspíšen na odjezd v 7:17,“ uvedla mluvčí DPMO Martina Krčová. Tato linka bude provozována jen v pracovních dnech.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky tramvaj, doprava, olomouc, dpmo, mhd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.