pátek 29. března 2024 Taťána

Na sídlišti na Lazcích se bude snáze parkovat, přibude nové parkoviště

Nejpozději na konci léta se obyvatelé městské čtvrti Lazce dočkají nových parkovacích míst, kterých bude téměř padesát. Zbrusu nové parkoviště vznikne v ulici Na Letné.

Právě v těchto dnech se začíná parkoviště za 1,7 milionu korun budovat, a to v ulici Na Letné v místě travnatého pásu, který se line podél ulice. Spolu se vznikajícím parkovištěm se opraví i chodníky a vysadí se nové stromy a keře.

Zpět k parkovišti, které popsal náměstek primátora Filip Žáček. „Dostatek prostoru dovoluje v tomto místě vznik 47 kolmých parkovacích stání o rozměrech 2,5 x 4,5 metru. Jsem přesvědčen o tom, že takový počet nových míst obyvatelům sídliště jistě ulehčí. O složité situaci s parkováním na městských sídlištích samozřejmě víme a postupně, dle možností, se ji snažíme řešit,“ říká Žáček. Zhruba vprostřed ulice se ještě nainstaluje zpomalovací práh, což koresponduje se zavedením "Zóny 30" v celém sídlištním prostoru.

To, že se na sídlištích v Olomouci parkuje jen velmi obtížně, řeší vedení města již dlouho. Snaží se proto nejprve vyřešit kritická místa v Olomouci. „Je to jedna z našich priorit. Snažíme se co nejvíce vyhovět požadavkům dnešní doby, to ale při stále stoupajícím počtu automobilů není vůbec jednoduché. Postupnými kroky se nám však daří problém parkování na sídlištích řešit,“ uvádí primátor města Olomouce Antonín Staněk. Podle primátora se má v letošním roce realizovat ještě parkoviště v ulicích Werichova, Za Vodojemem a v okolí Tererova náměstí.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.