čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V horských oblastech Olomouckého kraje sněžilo. Jezděte obezřetně

Se zvýšenou opatrností by měli podle silničářů projíždět dnes ráno řidiči horskými oblastmi Olomouckého kraje. V nejvyšších polohách Šumperska a Jesenicka sněžilo, správci silnic také upozorňují místy na silný vítr. Silnice jsou po chemickém ošetření většinou holé, případně s popraškem nového sněhu. Vyplývá to z informací silničářů.

"Hlavní tahy Šumperska a Jesenicka jsme ošetřili chemicky, vše je sjízdné, ale zvýšená opatrnost je na místě. Sněžilo hlavně na Červenohorském sedle, jezdila tam naše auta a vše ošetřila," řekl dnes dispečer společnosti, která má na starosti v kraji údržbu silnic prvních tříd.

Se sypači vyrazili do terénu také silničáři na vedlejších cestách. "Na Jesenicku máme občasné slabé sněhové přeháňky, schytala to Ramzová i Ostružná, silnice jsou po chemickém posypu a většinou holé a vlhké," řekl dnes dispečer jesenické správy silnic.

Na Litovelsku upozorňují silničáři na déšť se sněhem, v oblasti se může vyskytovat také možná námraza. Na Prostějovsku v oblasti Drahanské vrchoviny musejí zase řidiči počítat se slabou vrstvou čerstvého sněhu, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky doprava, počasí, sníh, hory, olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.