pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidiči po celém kraji se budou přes léto muset potýkat s nepříjemnými uzavírkami

Na uzavírky několika úseků silnic druhé a třetí třídy i omezení na dálnicích si v letní sezoně musí dát pozor řidiči v Olomouckém kraji. Je totiž naplánována oprava několik silnic a také mostů. Vyplývá to z informací kraje. Komplikovanější je po uzavření důležitého mostu v Komenského ulici i automobilová doprava v Olomouci.

Například na Olomoucku budou v letní sezoně podle údajů hejtmanství kvůli opravám uzavřeny silnice ze Šternberka do Hlásnice, z Huzové do Arnoltic či silniční průtah Medlovem. Do konce září bude mimo provoz také důležitý silniční most, který spojuje Velkou Bystřici se Svésedlicemi.

Na Prostějovsku bude do konce srpna uzavřena silnice v Horním Štěpánově a o měsíc déle potrvá úplná uzavírka silnice z Prostějova do Mořic. Opravována je také dálnice D46 u Olšan na Prostějovsku, kde je kvůli tomu nyní provoz sveden do jednoho jízdního pruhu.

Na Přerovsku v závěru července skončí částečná uzavírka silnice druhé třídy číslo 441 v úseku od křížení s D35 u Velkého Újezdu po hranici s Moravskoslezským kraje.

Do 24. srpna je naplánována úplná uzavírka silnice v obci Jakubovice na Šumpersku. V závěru srpna skončí také stavba nového napojení silnice u Rejvízského mostu v Jeseníku, kvůli které tam řidiči musí počítat s částečnou uzavírkou.

Stavební ruch v létě ovlivní dopravu také v Olomouci, kde byla na jaře zahájena stavba nové části protipovodňové ochrany, která potrvá čtyři roky. Tento týden byl uzavřen důležitý most v Komenského ulici, a řidiči tak musí v Olomouci jezdit po objízdných trasách.

Olomoucký kraj vlastní zhruba 3100 kilometrů silnic druhé a třetí třídy, které postupně opravuje. Odborníci odhadují, že jejich oprava bude stát přibližně 20 miliard korun. Kraj do rekonstrukce a údržby silnic v předchozích letech ročně s pomocí státních dotací investoval asi miliardu korun.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky doprava, kraj, uzavírka, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.