sobota 4. května 2024 Květoslav

Kultura

V Olomouci budou vznikat nové projekty, první Startup weekend je tu

Po několika úspěšných vydáních v Praze, Plzni nebo Ostravě se i do Olomouce dostává Techstars Startup Weekend, víkend věnovaný tvorbě technologických projektů a rozvíjení dovedností účastníků. Startup Weekend Olomouc, akce pořádaná ve spolupráci...

Olomoucká zoo přivítá jaro se spoustou mláďat

Příroda se začíná probouzet a s ní i Zoo Olomouc. Právě zde bude o tomto víkendu připravena jarní stezka od DDM Olomouc. Jaro v zoologické zahradě návštěvníci přivítají i se spoustou čerstvě narozených mláďat.

Jeden svět Olomouc zve na koncert kapely Ghost of You. Dnes večer zahraje v Jazzu

Devatenáctý ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Olomouc je v plném proudu. Letošní program zpracovává téma aktualizace systému na všech možných úrovních, a kromě filmů a debat nabízí i nejrůznější...

Zemřel Jiří Klimeš, sbormistr olomouckého sboru Campanella a ředitel Svátků písní

V neděli 11. března nás opustil olomoucký rodák, sbormistr pěveckého sboru Campanella a ředitel olomouckých Svátků písní, Jiří Klimeš. Dožil se sedmdesáti let.

Flora slaví 60! Jarní etapu bude provázet symbolika narozeninové kytice

Soudobé principy floristické tvorby, práce s prostorem a energií, důraz kladený na světlo, zvuk, teatrálnost. Novodobé pojetí expozice předvede jarní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc 2018. Ta se...

V Olomouci vypukl mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio

Přehlídkou finálových dokumentů byl v pondělí v Olomouci zahájen 34. ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, na kterém se vedle Čechů představí i zástupci Slovenska, Maďarska, Německa, Polska a Rumunska.

Na začátku dubna proběhne už čtrnáctý ročník studentského filmového festivalu VŘED

Z kraje dubna proběhne již 14. ročník progresivního festivalu studentských filmů Univerzity Palackého – VŘED. I letos nabídne projekci té nejlepší audiovizuální tvorby vyprodukované studenty olomoucké univerzity.

KULTURNÍ PŘEHLED: Filmový festival o lidských právech, koncert Škworu, divadlo či talkshow

O víkendu oslaví kapela Škwor své narozeniny a proběhne beseda v Olomoucké kavárně. Po celý týden pak můžete navštěvovat filmy v rámci festivalu Jeden svět s lidskoprávní tématikou. Milovníky klasické hudby potěší koncert v Redutě.

V Pevnosti poznání prožijeme už tuto sobotu Soví noc

Živé sovičky, popularizační přednáška i vycházka do olomouckých parků za městskými druhy sov. To slibuje akce s názvem Soví noc, která proběhne v sobotu 17. března v Pevnosti poznání v Olomouci.

TRAILER TÝDNE: Kouzelníci z Bradavic svedou boj se zlem. Pomohou jim i Fantastická zvířata

Příběh Harryho Potter baví fanoušky čar a kouzel přes dvacet let a stále má co nabídnout. Důkazem je i pokračování příběhu o kouzelníkovi Mloku Scamanderovi, který zkoumá fantastická zvířata. Tentokrát bude muset čelit i nebezpečnému čaroději...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.