neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Kultura

Do rekordu v Přerově se může zapojit kromě kytar i citera nebo banjo

Do rekordu v počtu kytar na jednom místě, o který se pokusí hudebníci 1. května v Přerově, se mohou zapojit hráči na všechny strunné nástroje.

V Olomouci začnou zítra Ekologické dny, vyvrcholí ekojarmarkem

Mýty v konfrontaci se světem přírody se staly hlavním tématem letošního ročníku festivalu Ekologických dnů Olomouc (EDO). Tématu se budou věnovat na besedách odborníci z celé země napříč obory.

Dnes je Světový den knihy a autorských práv

23. duben byl vyhlášený jako Světový den knihy a autorských práv, a to světovou organizací UNESCO roku 1995.

Do Plumlova se slétnou čarodějnice. Zahrají Horkýže slíže a na děti i dospělé tu čeká spousta zábavy

V úterý 30. dubna se do plumlovského kempu Žralok slétnou čarodějnice. Tuto tradiční akci pořádá Spolek Plumlovských nadšenců.

Dnes je Bílá sobota. Máte už nazdobeno?

Dnešním dnem si křesťané připomínají den, kdy Kristus leží v hrobě. Nekonají se žádné obřady ani mše svatá. Je to konec předvelikonočního půstu. Tradičně v tento den ženy pekly mazance a beránky, muži pletli pomlázky a dívky malovaly vajíčka.

VÍKEND PODLE DRBNY: Skákání v pytli, karaoke, kejklíři, velikonoční dílničky nebo detektivní hra, takové budou letošní Velikonoce

Tento víkend je nabitý skvělými akcemi, které potěší malé i velké. Když se k tomu přidá krásné, jarní počasí, tak o zábavu rozhodně nouze nebude.

Na AFO míří kosmonaut, vědci či egyptští i čeští archeologové. Festivalu se zúčastní přes čtyři sta osobností ze světa

Slavní egyptští i čeští archeologové, evoluční biolog Richard Dawkins, tvůrce hudby k seriálu Vikingové Einar Selvik nebo český kosmonaut Vladimír Remek se stanou ozdobou nadcházejícího mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia...

AKTUÁLNĚ: Michal Soukup podal prohlášení k odvolání z funkce ředitele Muzea umění Olomouc

Dnes dopoledne odvolal ministr kultury Antonín Staněk Michala Soukupa z funkce ředitele Muzea umění Olomouc. Soukup vzhledem k mnoha dotazům z řad odborné i laické veřejnosti zveřejnil prohlášení.

Olomoucká zoo připravila pro návštěvníky velikonoční program

Velikonoční dílny, ukázky velikonočních tradic i komentované krmení zvířat nabídne návštěvníkům o velikonočních svátcích zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce. Velikonoční dílny jsou připraveny na čtvrtek a pátek a další program bude v...

Na festivalu Academia film Olomouc bude mít premiéru dokumentární film o emeritním rektorovi Josefu Jařabovi

Homo Academicus. Tak nazval Martin Müller, režisér a vedoucí Audiovizuální produkce Univerzity Palackého v Olomouci (UP), svůj filmový dokument o amerikanistovi a emeritním rektorovi UP Josefu Jařabovi. Snímek, jehož koproducentem je Česká...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.