čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

VÍKEND PODLE DRBNY: Rozsvícení stromečku, fotbal proti Slavii nebo olomoucký Dizajntrh

Víkend je tu a my pro vás máme tipy na to, kam si vyrazit. Na své si přijdou fanoušci sportu, ale i milovníci vánoční atmosféry, divadla i dizajnu. Podívejte se do přehledu, který vám Drbna přináší a vyberte si svého favorita na nadcházející víkend.

Pátek

Rozsvícení olomouckého vánočního stromu

Po dvaatřicet dnů a večerů bude žít centrum města atmosférou a rytmem Vánočních trhů Olomouc. Proslulé olomoucké vánoční trhy navíc letos nabídnou spoustu novinek, včetně rozšíření plochy o areál tržnice. Vánoční strom se na Horním náměstí v Olomouci rozsvítí už dnes v 18:00.

Tlustý prase

Setkání dvou vzhledově i profesně protichůdných osobností na obědě v restauraci se rozvine v neobyčejný románek plný předsudků. Komedii o sobeckosti a dnešním kultu krásy Tlustý prase od amerického dramatika Neila LaButeho uvede Moravské divadlo v pátek 22. listopadu v 19:00.

Sobota

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha

Po reprezentační přestávce čeká olomoucké fotbalisty zápas 17. kola FORTUNA:LIGY proti týmu SK Slavia Praha. Slavia suverénně vede nejvyšší domácí soutěž a olomoucký kouč Radoslav Látal věří, že hráčům motivace v zápase chybět nebude. Zápas začíná v sobotu v 17:00.

Dizajntrh

Více než stovka designérů, umělců či řemeslníků z celého Česka obsadí tento víkend prostory Uměleckého centra Univerzity Palackého Konviktu. Na tradiční předvánoční přehlídce Dizajntrh představí svou tvorbu napříč obory. Dizajntrh probíhá v sobotu i v neděli každý den od 10:00 do 18:00.

Neděle

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec

Olomouckým hokejistům se poslední domácí zápasy příliš nedaří. Doma Kohouti prohráli už sedmkrát v řadě, a to i přetso, že na poslední domácí zápas proti Kladnu byl olomouckí zimní stadion do posledního místa vyprodaný. Šnůru domácích proher se Kohouti pokusí zlomit v utkání proti Liberci, které startuje v neděli 24. listopadu v 17:00.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Dizajntrh, Michaela Valsová, Jakub Wittka, Moravské divadlo Olomouc

Štítky víkend, kultura, události, akce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.