pátek 29. března 2024 Taťána

RECENZE: V Podfukářích 2 se hodně kouzlilo, ale diváky moc neočarovali

Po třech letech se do kin dostává pokračování Podfukářů. Navázání na úspěch prvního dílu, ale není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Nutno říct, že první díl je pro mě značná srdcovka a na další jsem se hodně těšila. Zásluhu na tom, proč se mi jednička tak líbila, měla na svědomí herečka Isla Fisher. Pomyslná slza mi ukápla, když oznámili, že si v pokračování nezahraje. Vlastně všechny hlavní ženské postavy tvůrci vyměnili. Letos si nezahrála ani Mélanie Laurent, francouzská vyšetřovatelka a objekt zájmu pro Marka Ruffala.

Ze Čtyř jezdců zbyli teda jen tři. Oh, vlastně ne. Aby to bylo aspoň trošku genderově vyvážené, přizvali si Lizzy Caplan, známou především ze seriálu Masters of Sex. A navíc přece musíme mít také milostnou zápletku! V případě dalšího dílu jim zůstává na romantiku pouze Woody Harrelson a to jsem opravdu zvědavá, jak by to zpracovali.

Stejně jak chyběly vlasy Markovi a Jessiemu Eisenbergovi oproti minulému dílu, tak chybělo i napětí. Jesse, který si nedávno zahrál padoucha Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, chtěl pravděpodobně jet na stejné vlně a trochu z toho zloducha přenést i do Podfukářů. Nakonec ale síla být ve všem první a nejlepší nevyhrála a celá skupina mohla fungovat jako dobře namazaný stroj.

Hlavního záporáka si zahrál Daniel Radcliffe, který se proměnil na rozmazleného zbohatlíka, který se snaží zavděčit svému otci. To, že se mu to nepovede víme už od začátku, stejně byla sranda to pozorovat. No, spíše to bylo k smíchu. Každou chvíli jsem čekala, kdy vytáhne hůlku a začne kouzlit. Sice se ve filmu vrátilo do života hodně lidí, ale Snape a Brumbál mezi nimi nebyli. 

Na konci minulého dílu dostali Jezdci, pod záštitou tajné organizace jménem Oko, do vězení Morgana Freemana, který měl údajně stát za smrtí Ruffalova otce. Nyní se do děje zase vrátí, ale nedejte na první pohled, poslední scény vám to vždy celé zhatí. Celou dobu Čtyři jezdci a ani nastrčený Raffalo v FBI netuší, kdo se za Okem skrývá. Odhalení jsem čekala epické, silné a důrazné. Dostala jsem pouze: „Vy jste Oko?“ „Ano, jsme.“

Hmm...

Ke konci filmu, kde se blíží k finálnímu odhalení opravdových zlodějů a zloduchů, to eskalovalo. Poslední velkolepé číslo bylo spíše parodií na strach a člověk si už z počátku musel domyslet, že to Jezdci přehánějí a mají v rukávu schovaný trumf. První díl jsem si musela přehrát vícekrát, než jsem úplně pochopila všechny triky a léčky tvůrců. Tento díl mi stačilo shlédnout jednou. Ale neříkám, že bych se na něj, kvůli sexy karetnímu mistru jako je Dave Franco, nepodívala znova.

Olomoucká Drbna hodnotí: 65%

Na film můžete zajít třeba do Premiere Cinemas, program kina naleznete zde.

Čtěte více:

Autoři | Foto premierecinemas.cz, youtube.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.