čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Moravská filharmonie nebude o prázdninách zahálet, vystoupí na hudebních festivalech

Orchestru Moravské filharmonie sice skončila sezóna, nebude však zahálet ani o prázdninách. Na konči červenci vystoupí například na prestižním Mezinárodním hudebním festivalu v Českém Krumlově.

Orchestr čeká o prázdninách kromě velkého koncertu v Českém Krumlově i Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou.

„V Českém Krumlově se představí koncertním vystoupením s názvem Flamenco Symphony, a to společně se skvělým kytaristou Carlosem Piñanou. Jde o stejný koncert, který měli posluchači možnost slyšet v minulém roce i v Olomouci,“ řekla Markéta Kvapilová z festivalového oddělení. „Druhý koncert olomouckých filharmoniků je v Českém Krumlově věnován muzikálům a nese podtitul Bravo Broadway,“ doplňuje.

S operními áriemi pak vystoupí Moravská filharmonie také v Jaroměřicích nad Rokytnou. „Poslední letní hudební zastávkou je koncert na festivalu Hudba v zahradách a zámku v Kroměříži, kde zahrají skladby F. Mendelssohna-Bartholdyho a P. I. Čapkovského,“ řekla k závěru prázdninového programu Kvapilová.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.