sobota 20. dubna 2024 Marcela

Plumlov rozezní keltská hudba

Ve dnech 22. až 23. července 2016 se uskuteční mezinárodní hudební festival Keltská noc. Letos proběhne už jeho 15. ročník. Festival se bude konat v autokempu Žralok v Plumlově.

Keltská hudba, irské tance, keltská řemesla a mnoho dalšího. Keltská noc nabídne pestrý program pro všechny milovníky Keltů. Účast českých i zahraničních interpretů je příslib bohaté hudební nabídky. Festival však není pouze o hudbě. Nahlédnete i do keltské kultury, uvidíte ohňovou show a můžete se naučit tančit irský tanec.

„V roce 2002, kdy tato akce proběhla poprvé formou dvou samostatných koncertů, si její iniciátor hudebník Tomáš Somr ani nikdo z dalších organizátorů nedokázal představit, že vlastně stojí u zrodu festivalu, který se stane svým zaměřením ojedinělým nejen u nás, ale bude významnou kulturní akcí, která přesahuje hranice ČR,“ doplnil organizátor festivalu Keltská noc Vladimír Vitásek.

Letos v rámci Keltské noci vystoupí například Los Paddys de la Pampas (Irsko), Paddy Murphy (Rakousko), taneční soubor Ellorien z Polska, Tomáš Kočko s Orchestrem a skupina České srdce, která je legendou české hudební scény.

„Keltská noc patří mezi tradiční kulturní akce, které jsou hojně navštěvovány nejen obyvateli regionu, ale lákají lidi z celé České republiky i zahraničí. Přispívá tak k rozvoji cestovního ruchu v Olomouckém kraji,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Pokud si chcete zpestřit víkend a zavítat na jedinečný festival Keltská noc, tak se určitě podívejte na oficiální stránky festivalu, kde najdete více informací - www.keltska-noc.cz

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Facebook Keltská noc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.