čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

KULTURA V OLOMOUCI: Začátek streetartového festivalu a premiéra Othella

Víkend odstartuje Dnem ptactva v olomoucké zoo, který nabídne zajímavou naučnou stezku nejen pro děti. Začátek příštího týdne bude zase ve znamení streetartového festivalu, který bude probíhat v Lomené galerii. A přesně za týden v pátek si přijdou na své baletní nadšenci.

Sobota 1. dubna

Den ptactva = Zoo Olomouc

Jedním z hlavních cílů „Mezinárodního dne ptactva“ je obrátit pozornost k nebezpečím, ohrožujícím ptáky na celém světě a pomoci tak jejich ochraně a ochraně jejich stanovišť. Počasí by mělo přát procházkám a tak nastává ideální čas vzít děti, přítelkyni, nebo partu kamarádů anavštívit zoo na Svatém Kopečku. V rámci naučné stezky o ptácích, se můžete dozvědět řadu zajímavostí ze života opeřenců běžných i v naší přírodě.

Neděle 2. dubna

Workshop: Malí ilustrátoři = Divadlo na cucky (14:00)

V rámci dětské dílny, kterou pořádá Divadlo na cucky, se lektoři zaměří na tvorbu leporela - formy knižní vazby. Malé leporelo si děti vyrobí z papíru a poté ho zaplní ilustracemi na zadané téma. Vznikne malá autorská kniha, kterou si děti budou moci odnést domů. Akce je pro děti od 6 do 12 let. Vstupné 70 Kč.

Pondělí 3. dubna

Streetart bez hranic = Lomená galerie (9:00)

Festival proběhne ve dnech 3. – 6. dubna v prostorách Lomené galerie v Denisově ulici v centru Olomouce, a těšit se můžete na opravdové hvězdy současného streetartu. Na muralu v netradičních prostorách průchodu bude spolupracovat olomoucký graffiti writer Pauser se svým berlínským kolegou, ilustrátorem a graffiti umělcem tvořícím pod pseudonymem HRVB. 

Úterý 4. dubna

Velký Gatsby - Knižní filmový klub = Kino Metropol (19:30)

V souboji se utká knižní a filmová verze Velkého Gatsbyho. Co je lepší? Kniha nebo film? Na toto téma se bude diskutovat v historicky prvním knižním filmovém klubu. Po filmu nás úskalím filmových adaptací slavných knih provede lektorka Michaela Marková.

Středa 5. dubna

Sebastian - křest alba Hvězdy = U-Klub (19:00)

Zpěvák Sebastian prorazil se svou první písní s názvem "Toulavá" v roce 2015. Na jaře letošního roku vydává své první sólové album s názvem Hvězdy. V roli hosta ho doplní zpěvačka známá z Československé Superstar. Po skončení koncertu proběhne i autogramiáda. Vstupenku na místě koupíte za 240 Kč.

Čtvrtek 6. dubna

Čtvrtek se ponese ve znamení dobročinné akce. Poprvé v historii se poběží v Olomouci Běh pro Světlušku. Pokud tedy hledáte nějakou aktivitu, chcete si trochu zasportovat a zároveň někomu pomoci, tak je to ta pravá volba. Více se dočtete v našem článku zde.

Pátek 7. dubna

Othello - premiéra = Moravské divadlo Olomouc (19:00)

Po Macbethovi, Snu noci svatojánské a Romeovi a Julii pokračuje olomoucký soubor v uvádění tanečních adaptací her Williama Shakespeara. Originální baletní inscenace Othello vzniká v režii a choreografii Roberta Balogha. Sólisty a sbor doprovodí hudba gruzínského skladatele Alexeje Davidoviče Mačavarianiho, autorem hudebního nastudování je Petr Šumník.

Čtěte více:

Autoři | Foto FB ZOO Olomouc, FB Malí a na cucky, FB Streetartfestival, FB Kino Metropol, FB Sebastian, FB Běh pro Světlušku, FB Moravské divadlo Olomouc

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.