středa 1. května 2024 Svátek práce

Společnost

V neděli odstartuje ve Slatinicích Veterán rallye. Nabídne bohatý program pro malé a velké

18. srpna startuje XIV. ročník rallye veteránů s cílem a vyhlášením vítězů v lázních. Na návštěvníky čeká dobová hudba, promenáda historických kočárků a přehlídka dobových kostýmů.

Vaše platební karta v rukou podvodníků na opačném konci světa. Daň za neopatrnost při výběru z bankomatu

Skimming. Pojem, který se ve slangu policistů objevuje čím dál častěji. Tímhle slovem je označováno podvodné jednání, při kterém pachatelé zkopírují údaje z magnetického proužku platební karty bez vědomí jejího majitele. Zkopírované údaje poté...

Z výkopu v křižovatce ulic Českobratrská a Republikánská tryskala voda

Včera před šestou hodinou večerní byla na městskou policii oznámena havárie vody ve výkopu v křižovatce ulic Českobratrská a Republikánská.

Jak bude vypadat ulice 8. května po rekonstrukci? Radní rozhodli

Rada města schválila změny v projektové dokumentaci na rekonstrukci ulice 8. května v centru Olomouce. Bude zde méně parkovacích míst. Všechna automobilová stání však zrušena nebudou. Radní se zabývali především stanoviskem a připomínkami Komise...

Zlodějka v obchodě dala do kočárku lahve whisky. Když se spustil alarm, nechala na místě kočárek s dítětem a utekla

Přerovští strážníci vyjížděli v neděli k nahlášené krádeži v obchodním centru. Podle ostrahy kradla žena, která do kočárku vložila několik lahví whisky a zkusila projet přes pokladnu bez zaplacení.

POČASÍ NA STŘEDU: Během dne bude oblačno až polojasno, místy zaprší

Zpočátku oblačno, přechodně místy až zataženo, přeháňky nebo občasný déšť. Během dne oblačno až polojasno a jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, večer...

FOTO: Házenkáři pražské Dukly pomohli uklidit olomouckou zoo. Šlo o součást soustředění

V olomoucké zoo stále probíhá odklízení následků ničivé vichřice Eberhard. Do zoo se vypravili pomoci i mladí sportovci z házenkářského klubu HC Dukla Praha.

V Přerově vznikne nová škola pro zdravotní sestry. Hejtman včera podepsal memorandum

Memorandum, v němž Olomoucký kraj deklaruje podporu vzniku vyšší odborné školy, která v Přerově nabídne další vzdělávání zdravotním sestrám, podepsal v pondělí 12. srpna hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Olomoucká Drbna hlásí v letních měsících rekordní čísla, už má přes půl milionu návštěv měsíčně

Že je okurková sezóna pro Olomouckou Drbnu neznámým pojmem dokazují čísla za poslední měsíce, která na základě Google Analytics hlásí, že i s nástupem prázdnin návštěvy na tomto zpravodajském portálu sahají přes půl milionu návštěv měsíčně.

Senior si šel natrhat na cizí zahradu papriky a rajčata. Majiteli, který ho doběhnul, navíc dal pár facek a rozbil mu brýle

Včera odpoledne řešili policisté spor mezi dvěma seniory. Osmašedesátiletý muž šel na neoplocený pozemek v zahrádkářské kolonii v Tovačově Anníně, kde si natrhal úrodu o dva roky mladšího muže.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.