úterý 16. dubna 2024 Irena

VÍKEND PODLE DRBNY: Drbna vás zve na punč! Zajděte na andělskou výstavu nebo se zúčastněte vánočního běhu

Tento víkend bude na zajímavé akce opět bohatý. V pátek si můžete zajít na skvělý punč a zároveň tak přispět na dobrou věc. Hned potom se běžte pokochat výstavou krásných obrazů. V Prostějově se rozsvítí vánoční strom a vystoupí tam Magda Malá. V sobotu se poběží noční vánoční běh a v neděli bude mít premiéru nová česká pohádka.

PÁTEK

Přijďte se zahřát a dejte si punč, jehož koupí přispějete na dobrou věc. U stánku Dobrého místa pro život bude prodávat punč pro Středisko rané péče, redakce Olomoucké Drbny a dobří lidé ze Střední průmyslové školy strojnické. Přijít můžete v době mezi 10:00 - 22:00. U stánku se po koncertu zastaví i Olga Lounová. Výtěžek z prodeje punčů pomůže těžce nemocným dětem nebo dětem s postižením v olomouckém kraji. Tak vezměte s sebou přátele a zakončete poslední pracovní den nad skvělým punčem.


Dnes se v Prostějově rozsvítí vánoční strom! Program začíná v 17:00 a vystoupí zde i muzikálová zpěvačka Magda Malá. Po celou dobu adventu Prostějovská zima nabízí pestrý program, který zabaví děti i dospělé. Těšit se můžete na filmové projekce, hrátky s čertem a mnoho dalšího. Je tu pro vás otevřeno 28 dřevěných stánků, ve kterých nakoupíte dekorace, občerstvení, cukrovinky, dárky a další. Pokud rádi bruslíte, vezměte si brusle s sebou! Od listopadu do 6. ledna je tu veřejné kluziště, a to vždy od 9:00 do 21:00, až na 24. a 31. prosince, kdy bude otevírací doba zkrácena jen do 16:00 hod.

Vernisáž výstavy obrazů umělkyně AlliV a Katariny Boceva proběhne dnes v době od 15:00 - 18:00 v Coffee Library na Biskupském náměstí 1 (Zbrojnice). Výstava s názvem Anjelské spojenia ukáže tvorbu od české malířky Aleny Vránové a slovenské malířky Katariny Boceva. Obrazy jsou malované na plátno i dřevo. Vernisáž bude doprovázena relaxační hudbou a vystoupí zde i Barbora Flaxová, která zahraje na příčnou flétnu. Výstavu můžete navštívit do 15. prosince a pokud vás nějaké dílo zaujme, budete si ho moci i zakoupit.

SOBOTA

V sobotu se uskuteční ČEPS Christmas NIGHT RUN Olomouc 2018. Jedná se o noční vánoční běh, který bude doprovázen koledami a výtěžek ze startovného půjde na podporu Kapky naděje, která pomáhá nemocným dětem. V cíli na vás bude čekat zlaté prasátko a originální medaile. Pro děti je připraven běh na jeden kilometr, který startuje v 16:00 a poté Flora otevře brány pro závodníky na 5 km dlouhou trasu. Na Christmas run je zapotřebí dorazit s vánoční čepičkou a čelovkou. Registrovat se můžete zde.

NEDĚLE

V Premiere Cinemas bude od 14:00 Mikulášská neděle s pohádkou Čertí brko. Děti dostanou dárkový balíček od Chupa Chups plný překvapení. Také je připravena filmová tombola! Příběh vás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Hříchy lidí zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.

Autoři | Foto Pixabay.com, Facebook: Vánoční trhy Prostějov, AlliV

Štítky víkend, kultura, sport, volný čas, zábava, děti

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.