čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VÍKEND PODLE DRBNY: Přijedou čerti z Rakouska, talentovaný fotograf zahájí svou první výstavu a můžete zajít na hrad

V předvánočním shonu je potřeba zvolnit a najít si čas i na to, co nás baví. Tento víkend můžete navštívit výstavu handicapovaného fotografa, zajít se s dětmi podívat na rakouské čerty nebo se vraťte v čase v Hanáckém skanzenu, kde vám připomenou, jak trávili předvánoční čas naši předci.

PÁTEK

Čerti z Rakouska navštíví Výstaviště Flora, a to dnes v 15:30. Děti se vyřádí na dětské diskotéce, kde budou tancovat i čerti, se kterými se mohou vyfotit. Na akci budou tři čerti a nejedná se o průvod. Více informací o akci najdete zde.

Pokud patříte mezi milovníky umění a fotografií, pak navštivte výstavu handicapovaného fotografa Tomáše Helíska. Akce startuje dnes v Clubu52 od 19:00. K vidění budou černobílé fotografie převěžně reportážního charakteru. Autor chtěl poukázat na to, že i lidé s handicapem mohou tvořit a dělat vyjímečné projekty. Součástí večera bude i módní přehlídka z dílny Martina Čapka a Petra Kaloudy. Proběhne i charitativní dražba pro TyfloCentrum Olomouc.

SOBOTA

Hanácké skanzen zve na poslední událost tohoto roku s názvem Vánoční tradice z dob dávných i našich. Začátek akce je v sobotu ve 14:00. Těšit se můžete na krájení jablek, pouštění lodiček, házení střevícem, výrobu vlastního betlému i ochutnávku cukroví. Připomeňte si tradiční koledy, vraťte se zpět v čase a ohřejte se u roztopených kamen. Více informací najdete zde.

V sobotu od 10 do 14 hodin se otevře hrad Šternberk pro zájemce o vánoční prohlídky. Návštěvníci uslyší zajímavé informace o historii Vánoc, vánočních tradicích a zvycích. Dozví se také, jak slavila Vánoce šlechta a prostí lidé. Interiér hradu bude zdobit slavnostní vánoční výzdoba, betlémy i historické hračky. Na dolním nádvoří bude k vidění dřevěný betlém v životní velikosti. Plné vstupné je 130 korun, snížené 90 korun a rodinné 350 korun.

Sportovní fandové se mohou zúčastnit charitativní akce Házená pomáhá. Jde o čtvrtý ročník, který proběhne tuto sobotu ve Velké Bystřici. Diváci se mohou těšit na bohatý program pro děti i pro dospělé za účasti hvězd házenkářského světa. Účast přišlíbili Jan Filip, trenér mužské reprezentace ČR, Ondřej Zdráhala, nejlepší střelec ME 2018 v Chorvatsku, Lucie Fabiková, bývalá reprezentantka ČR a mnoho dalších. Výdělek z celé akce poputuje na dětskou hematologii a hemato-onkologickou kliniku ve FN Olomouc.

NEDĚLE

Vánoční Vintage Market proběhne v Konviktu, a to v neděli od 10:00. Najdete zde poklady ze dna skříní, půd a sklepů. Můžete zde vybrat dárky, které v obchodě nenajdete. Součástí akce budou i workshopy a můžete i ochutnat domácí dobroty. Chybět nebudou ani originální díla hand made tvůrců. A to není vše. Čeká na vás bohatý doprovodný program, swap koutek, hudba, skvělá káva a občerstvení. Děti jistě zabaví pimprlové divadlo Teatro Pimprle. Vstupné na akci je dvacet korun.

 

 

 

Autoři | Foto certizrakouska.cz, Facebook Tomáš Helísek, Hanácké skanzen, Vintage.Market.Olomouc, Státní hrad Šternberk, hrad-sternberk.cz

Štítky víkend, kultura, sport, volný čas, zábava, děti

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.