pátek 3. května 2024 Alexej

Společnost

POČASÍ NA ČTVRTEK: Čtvrtek bude ve znamení přeháněk a polojasné oblohy

Polojasno, postupně oblačno, odpoledne místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 26 až 29 °C, na horách 18 až 22 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Mějte fajn čtvrtek!

AKTUÁLNĚ: Přívalový déšť trápí obyvatele Senice na Hané nebo Čech pod Kosířem

Silné bouřky zasáhly dnes odpoledne Olomoucký kraj. Hasiči zasahují v Senici na Hané a okolí, v Čechách pod Kosířem a na Konicku, ale i Prostějovsku. Kvůli přívalovému dešti zasahují hasiči u tří desítek událostí. Hasič odčerpávají vodu a...

Na Olomoucký kraj se ženou bouřky, výstraha platí až do čtvrtka

Východní část České republiky zasáhnou dnes odpoledne a ve čtvrtek odpoledne silné bouřky s krupobitím a přívalovými dešti. Napršet může až 30 litrů vody na metr čtvereční. Lokálně se mohou rozvodnit malé toky a zaplavit sklepy či podjezdy. Vítr...

Lesnické zásahy na okraji Rejvízu povolilo CHKO Jeseníky. Důvodem je boj proti kůrovci

Správa Chráněné krajinné oblasti Jeseníky (CHKO Jeseníky) povolila likvidaci kůrovcem napadených stromů v okrajových částech národní přírodní rezervace Rejvíz v Jeseníkách, avšak bez použití chemických přípravků.

POČASÍ NA STŘEDU: Dnes bude skoro jasná obloha, odpoledne místy bouřky

Skoro jasno až polojasno, odpoledne až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 26 až 29 °C, na horách 19 až 23 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách zesílí. Mějte fajn středu!

Před 74 lety se odehrál masakr na Švédských šancích, nepřežilo tehdy 265 karpatských Němců

Masakr karpatských Němců ze Slovenska čs. vojáky na návrší Švédské šance nedaleko Přerova byl jedním z nejhorších případů msty na německy mluvícím obyvatelstvu v poválečném Československu.

FOTO/VIDEO: V olomoucké zoo se narodili malí sobi. Podívejte se

V olomoucké zoo se narodila čtyři mláďata soba polárního. Jejich otcem je samec z Brna. Jeden sameček a tři samičky se v Olomouci postupně narodili v květnu.

FOTO/VIDEO: V olomoucké zoo mají nového zebřího samce. Kayes přijel z Plzně

Do olomoucké zoo koncem května přicestoval nový chovný šestnáctiletý samec Kayes ze Zoo Plzeň. Podle zooložky olomoucké zoo Libuše Veselé je sbližování zeber velice dlouhý proces, při kterém je zapotřebí trpělivost a zkušenosti. Těší nás, že máme...

Titulem Vesnice Olomouckého kraje roku 2019 se může pyšnit Bělotín

S místními částmi Kunčice, Lučice a Nejdek je třetí největší obcí v přerovském okrese. Mezi dominanty vesnice s 1800 obyvateli patří kostel svatého Jiří s bohatým barokním interiérem.

Olomoučtí zastupitelé výškovou regulaci staveb opět neprojednali, Šantovka Tower má stále zelenou

Zastupitelstvo Olomouce dnes po dlouhé diskusi opět neprojednalo dlouho připravovanou změnu územního plánu, která měla stanovit výškové limity pro zástavbu v sousedství historického centra města, a zabránit tak chystané stavbě 76 metrů vysoké...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.