úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

FOTO/VIDEO: Hasiči ráno likvidovali požár přístavby rodinného domu a dvou dražších aut

V brzkých ranních hodinách dnes zasahovali hasiči u požáru přístavby rodinného domu a zaparkovaných aut v obci Újezdu na Uničovsku.

Kolemjdoucí ucítil zápach z garáží a viděl kouř, který se valil z objektu. Snažil se na nebezpečí upozornit klepáním na dveře, ale nikdo neotvíral. Po ohlášení požáru na místo postupně vyjelo deset jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů z okolí. 

„Došlo k zahoření přízemní části objektu na ploše zhruba 50x30 metrů, uvnitř se nacházely dvě vozidla. Kouř prostoupil celým objektem, nad požářištěm se nachází obytná část a bylo nutné vyloučit přítomnost uvězněných osob. Hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit většímu rozšíření do horních prostor členitého objektu. V garážích včetně dvou aut vyhořel další skladovaný materiál a vybavení. Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, s největší pravděpodobností k zahoření došlo od jednoho ze zaparkovaných vozidel. Jednalo se o zahraniční, dražší vozidla a škody přesáhnou částku 1 mil. korun, přesné vyčíslení škod majitel prozatím neurčil,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

 

 

Autoři | Foto HZSOL

Štítky Újezd, hasiči, požár, dům, video, foto

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.