pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Tragická dopravní nehoda se stala večer u výjezdu z dálnice D1. Řidič dodávky na místě zemřel

Velmi vážná dopravní nehoda se stala včera večer u výjezdu z dálnice D1 poblíž Horní Moštěnice. Čtyřiačtyřicetiletého řidiče dodávky se i přes veškerou snahu nepodařilo zachránit.

Řidič jel po dálnici D1 směrem na Přerov. V místě, kde končí dálnice v levotočivé zatáčce, vyjel vpravo mimo silnici na zasněženou plochu. Poté přeletěl svah, oplocení dálnice a po dopadu na pole se dodávka několikrát přetočila přes střechu a zůstala ležet na boku. „Přivolaný lékař již nedokázal řidiči pomoci a na místě musel konstatovat smrt. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 701 tisíc korun. Příčina a okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího šetření,“ dodala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místě zasahovali hasiči z Přerova, hlídka Policie České republiky a posádky zdravotnické záchranné služby. Řidič byl v autě zaklíněný a jevil známky selhání základních životních funkcí. „Po vyproštění z vozidla, do příjezdu posádky zdravotníků, pokračovali v laické resuscitaci. Návazně asistovali při činnosti záchranářů. Bohužel i přes veškerou snahu řidič následkům svých zranění na místě podlehl. V dodávkovém vozidle cestoval sám. Hasiči souběžně na vozidle provedli nutná bezpečností opatření, kontrolu úniku provozních kapalin a v závěru spolupracovali s Policii České republiky při dokumentaci a šetření dopravní nehody,“ řekl tiskový mluvčí hasičů Zdeněk Hošák

Autoři | Foto HZSOL

Štítky smrt, policie, hasiči, doprava, nehoda, D1, Horní Moštěnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.