pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO/VIDEO: Ve Střeni hořela střecha rodinného domu a přístavba, kde bylo uskladněno seno

Sedm jednotek hasičů postupně zasahovalo u požáru střechy rodinného domu a přístavby s uskladněným senem na půdě. Požár byl ohlášen v pondělí před sedmnáctou hodinou.

Operační středisko k likvidaci vyslalo celkově tři profesionální a čtyři dobrovolné jednotky. Jednotky požárních stanic Litovel, Uničov a speciál se zásobou dýchací techniky z Olomouce. Z řad dobrovolných jednotek místní hasiče Střeň, Tři Dvory, Senice na Hané a Olomouc Černovír,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Jednalo se o náročný zásah v hustě zakouřených půdních prostorech přístaveb a také části střechy přímo na rodinném domě. „K požáru zřejmě došlo od zahoření přizděného trámu v komíně. Odtud se plameny velmi rychle rozšířily dřevěnou konstrukcí, padající žhavé uhlíky pak na větší ploše 20 x 8 metrů, tedy zhruba třetiny plochy hospodářského stavení. Zásah jednotky rozdělily na tři hasební úseky. Z důvodů celkového dohašení skrytých ohnisek hasiči nejprve strhli střešní krytinu, kritická místa vyhořelých trámů poté celkově pomocí motorové pily odstranili. Z půdního prostoru poté vyházeli skladované seno na volnou plochu a provedli dohašení,“ dodal Hošák.

Na místě hasiči zasahovali téměř šest hodin. Hasičům se díky včasnému zásahu podařilo zabránit v rozšíření požáru na přilehlý rodinný dům i okolní další hospodářská stavení. Vše se obešlo bez zranění, obyvatelé z domu se včas dostali do bezpečí. Výše škody se vyšplhala na 300 tisíc korun.

 

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, Střeň, hasiči, seno, střecha, dům

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.