pátek 26. dubna 2024 Oto

Hasiči v noci zasahovali několik hodin u požáru chatek a přístřešků v Moravském Berouně

Dnes před jednou hodinou ranní vyjely čtyři jednotky hasičů k požáru ve dvorní traktu domu v ulici Janáčkova v Moravském Berouně.

Člověk, který volal na tísňovou linku, nedokázal přesně určit co hoří, zda se jedná o chatku nebo přístřešek. K místu tedy vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Šternberka a dobrovolných hasičů z Moravského Berouna. V rámci mezikrajské výpomoci pak i hasiči z Dvorce a Lomnice.

Po příjezdu hasiči na místě našli několik menších dřevěných objektů, které byly zcela zachváceny plameny. Vytvořili tedy několik ochranných vodních proudů, aby zamezili v rozšíření ohně na další chatky, které byly v těsné blízkosti. 

„Požár zcela poničil na sobě přilehlých několik menších dřevěných chatek a přístřešků. Zásobování vodou zajišťovaly cisterny z nedalekého vodního zdroje kyvadlově. Během zásahu z požářiště hasiči vynesli do bezpečí tlakové láhve a kanystry s hořlavými látkami. V navazujícím čase pokračovaly jednotky v postupném rozebírání vyhořelých konstrukcí, rozhrabávání a důkladném dohašení doutnajících menších ohnisek. Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření. Vzhledem k většímu počtu vlastníků bude výsledná škoda upřesněna později. Požár i samotný zásah se obešel bez zranění. Všechny jednotky se krátce před půl pátou ranní vrátily zpět na své základny,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky chatky, hasiči, požár, Moravský Beroun

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.