pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Čtyři desítky hasičů likvidovaly požár lesní paseky

Paseku o rozměrech 60 krát 70 metrů u Veselíčka na Přerovsku včera zasáhl požár. Oheň likvidovalo devět jednotek hasičů, nikdo nebyl zraněn.

Zásah zpočátku komplikoval vítr, i tak se hasičům podařilo požár rychle lokalizovat a zabránit dalšímu šíření plamenů. Škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun, informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Požár hasilo 40 hasičů s 12 cisternami, během dvou hodin se jim podařilo požár zlikvidovat. „Díky včasnému a rychlému nasazení jednotek se oheň nerozšířil. Na místo nyní dohlížejí dobrovolní hasiči z Přerova. Příčinu vyšetřujeme," uvedla mluvčí hasičů. Během dneška šlo o druhý požár v lese v Olomouckém kraji.

Dopoledne vyjížděli hasiči k požáru v Pohořanech, místní části Dolan na Olomoucku, kde se jim podařilo zabránit v rozšíření plamenů a uchránit tak majetek za půl milionu korun, uvedla mluvčí.

Hasiči v souvislosti s požáry lesních, travních a polních porostů upozorňují, že do odvolání platí výstraha meteorologů na nebezpečí vzniku a šíření požárů. V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů. Je doporučeno nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu a neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, požár, les, příroda, paseka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.