pondělí 20. května 2024 Zbyšek

Olomouc zprovoznila informační web o koronaviru. Existuje i mobilní aplikace

Nový web o epidemii koronaviru zprovoznilo město Olomouc. Lidé na těchto internetových stránkách najdou například informace o tom, jaká opatření úřady kvůli nákaze přijaly, ale i důležité kontakty či zprávy z města tematicky zaměřené na boj s koronavirem.

„Zamýšleli jsme se nad tím, jak v závalu dalších nových zpráv a událostí zpřehlednit navigaci. Zvolili jsme červené a šedé dlaždice pro jednotlivá společná témata," řekl primátor a zároveň předseda krizového štábu Mirek Žbánek (ANO).

Město na nouzový stav zareagovalo vytvořením informačních telefonních linek a speciální sekcí zpráv na internetových stránkách radnice. Městský web ale podle primátora brzy začal být kvůli přívalu informací nedostačující, proto se město rozhodlo zprovoznit speciální stránky zaměřené na epidemii.

Nový web lze navštívit samostatně, nebo pomocí odkazu z hlavní internetové stránky města. „Jedná se o hybridní web - mobilní aplikaci, kterou lze prohlížet buď tradičně pomocí internetového prohlížeče, nebo po přidání na plochu mobilního zařízení spouštět jako běžnou mobilní aplikaci," uvedl Pavel Snášel z magistrátu.

Počet lidí s prokázanou nákazou koronavirem v Olomouckém kraji vzrostl na 438, za posledních 24 hodin jich přibylo 16. Nejvíce nakažených je na Olomoucku. Hygienici tam v pondělí večer evidovali 346 případů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, web, internet, Olomoucký, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.